De ideale periode voor een summer of Hawaii party is uiteraard de zomer. Heel fijn als je dit buiten in de tuin kan organiseren. Spijtig genoeg is het weer in België niet altijd stabiel, maar dit feestje kan je zeker ook binnen organiseren. En waarom niet in de herfst/winter als iedereen uitkijkt naar zon, zomer, partytime…?

 

  • Uitnodiging voor het feestje

- Het ideale accessoire voor een Hawaii party zijn teenslippers. Als kant-en-klare uitnodiging vond ik deze geweldige uitnodigingen die je direct in zomerse sfeer brengen.

- Ben je zelf wat creatief en schrikt wat knipwerk jou niet af? Ga dan zelf aan de slag met een zonnetje. Neem geel tekenpapier, teken er een zonnetje op en schrijf er alle gegevens van het feestje op.

- Koop pop up frisbees in stof en schrijf daar alle gegevens van het feestje op. Heel origineel en zo hebben de gasten direct al een aandenken aan het feestje.

 

  • Versnaperingen & drankjes op het feestje

- Heel leuk als lekkernij, zijn de ‘likschelpen’. Ze doen mij denken aan mijn kindertijd en aan het strand, maar vallen nog steeds in de smaak bij kinderen. Koop wat kleurrijke snoepbekertjes en doe daar de schelpjes in, in combinatie met bijvoorbeeld regenboog lolly’s.

- De ideale versnapering voor een zomers feestje, is natuurlijk een ijsje. Iets wat bijna elk kind lust en je zelf geen voorbereiding aan hebt. Je kan natuurlijk ook zelf ijs maken, dan heb je iets meer werk. Heel makkelijk om te maken, zijn fruitijsjes. Mix wat zomers fruit (mango, aardbei, kiwi…) en doe ze in ijsvormpjes. Zet deze minstens een nacht in de diepvries en de kids zullen smullen van de verfrissende én gezonde ijsjes. Kies je voor klaargemaakt ijs, voorzie dan ook wat koekjes en toppings (mini marshmallows, smarties, sprinkels…) om de ijsjes te versieren. Zo heb je direct ook een heel leuke activiteit voor de kinderen om te doen!

- Voor de drankjes, past vrijwel elk drankje bij een Hawaii party. Zolang het maar frisse dranken zijn. Lukt het niet om voldoende drank koud te zetten of geven ze echt warm weer, voorzie dan ook ijsblokjes. Heel leuk om te gebruiken zijn herbruikbare, kleurrijke ijsblokjes. Die geven direct ook kleur aan het drankje.

 

TIP: geef je een feestje buiten, maak dan gebruik van bekers met een deksel en rietje. Zo blijven ongewenste bijtjes uit de bekers met zoetigheden. Ook dit kan je meegeven als bedankingscadeautje, of gewoon voor jezelf houden voor dagelijks gebruik. Komt altijd wel van pas zo een beker met deksel.

 

  • Decoratie op het feestje

- Wie aan Hawaii denkt, denkt uiteraard aan een Hawaii krans. Koop er eentje voor elke gast en overhandig deze als ze toekomen op het feestje. Hang de krans over de nek van de gasten en begroet hen met Aloha, wat Welkom betekent in het Hawaiiaans. Je kan nog wat extra kransen kopen om te gebruiken als versiering. Heel leuk voor op de feesttafel, maar ook om omhoog te hangen als slinger.

- Bij het toekomen, kan je ook voor iedereen een paar teenslippers klaar zetten. Niet alleen oogt het mooi, ze zijn ook praktisch en kunnen meegegeven worden aan de gasten als bedankingscadeautje.

- Hang een zomerse pinata op een plaats die onmiddellijk opvalt. De kids zullen alvast héél enthousiast zijn bij het zien ervan.

 

  • Activiteit op het feestje

- Laat de kinderen vooral buiten spelen als het mooi weer is. Zet zeker ook een zwembadje bij mooi weer. Hebben ze toch nog wat entertainment nodig? Geef hen dan een strandbal of frisbee, onmisbare attributen op een strand, maar ook tijdens een zomerfeestje.

- Heel leuk om te doen, is het kapot slaan van een zomerse pinata. Je kan zelf aan de slag gaan, maar dit doe je best een week op voorhand. Hoe je zelf een pinata maakt, kan je lezen in ‘Start to Party for Kids’: hoe maak ik zelf een pinata voor een verjaardagsfeestje?. Het is echt niet moeilijk, maar het vraagt wel wat tijd. Maak er een leuke activiteit van met het feestvarken. In de pinata zelf kan je snoepjes, confetti of kleine cadeautjes stoppen. Voor de snoepjes en cadeautjes moet je er wel rekening mee houden dat de kinderen de pinata stuk slaan en dat dingen dus kunnen breken. Zorg dus voor zachtere snoepjes die tegen een stootje kunnen. Confetti is ook heel leuk, maar hou rekening met het opkuiswerk achteraf. Zeker als je het in de tuin doet, want dan is het heel lastig alle confetti eruit te krijgen.

 

  • Bedankingscadeautje voor de gasten

- Bij de vorige punten van de checklist heb ik al heel wat leuke dingen opgesomd als bedankingscadeautje: een Hawaii krans, een beker met deksel, een paar teenslippers, een pop up frisbee

- Je kan het ijsje ook serveren in een coole ijsbeker en die meegeven aan alle kids. Als ze de volgende keer thuis een ijsje eten, zullen ze direct denken aan jouw summer/Hawaii party!

- Of hou het simpel en voorzie een kleurrijk snoepbekertje met handvat en vul dit met de overgebleven likschelpen. Wedden dat ook de ouders heel blij zullen zijn met dit nostalgisch snoepje?