Helemaal in tegenwoordig zijn de wellness of beauty feestjes. Een uitstap naar een echte wellness vraagt een behoorlijk budget, maar je kan de kids een heel leuke beauty ervaring geven door thuis een beautyfeestje te organiseren. Veel goedkoper en de kids zullen er stralend uitzien op het einde van het feestje!

  • Uitnodiging voor het feestje

- De bedoeling van het beautyfeestje is de kinderen te laten genieten, alsof ze op een wolkje zitten. Dus waarom niet een schattige wolk uitnodiging gebruiken?

- Maak je de uitnodiging liever zelf? Ga dan voor een ‘voor en na’ uitnodiging. Zet de jarige 2x voor de lens: een keer met een triestig gezicht en niet opgemaakt, en een tweede keer met een heel vrolijk gezicht met make-up, lipgloss, nagellak, haartjes mooi gekamd… Het is direct duidelijk wat er op het feestje zal gebeuren 😉

 

TIP: ben je van plan de gasten teenslippers cadeau te geven (lees ook verder bij ‘Activiteit op het feestje’), vergeet dan niet op de uitnodiging te vermelden dat je de schoenmaat nodig hebt.

 

  • Versnaperingen & drankjes op het feestje

- Bij een wellness hoort vaak een ‘gezond’ drankje. Kies voor een watertje met wat citroensap en gember, een vers geperste fruitsap of zet eens een kopje thee.

- Om in het thema te blijven voor de versnaperingen zou ik gaan voor een snoepketting en snoeplippenstift. Wil je het ook hier gezond houden, laat de kids dan een fruitbrochette maken. Een leuke activiteit én een gezonde versnapering. Zet eventueel een potje gesmolten, zwarte chocolade op tafel en je hebt een lekkere fruit/chocolade fondue.

 

  • Decoratie op het feestje

Maak voor elk kind op voorhand een ‘beauty badje’ klaar. Hiermee bedoel ik dat je voor elk kind een voetbadje kan voorzien, met daarin een klein handdoekje (formaat gastendoekje is ideaal), een mini bruisbal, een lippenstift, een nagellak, een borstel met spiegeltje en badeendje. Oogschaduw up zou ik ook voorzien, maar dat hoeft niet voor iedereen apart te zijn. 1 doosje volstaat voor de hele groep. Zet deze beauty badjes klaar op de feesttafel, samen met nog wat rekkertjes, speldjes en de versnaperingen. Voilà een superleuke beauty tafel staat de kindjes op te wachten.

 

  • Activiteit op het feestje

De naam van het feestje zegt het al: we gaan ons (extra) mooi maken! We starten met een lekker voetbadje. Zet de kinderen in een kring, vul de badjes met warm water (opgelet dat het water niet te heet is) en laat de kids er zelf het bruisballetje in doen. Laat hen dan genieten van een lekker geurend, kleurrijk voetbadje. Voorzie een handdoekje zodat jouw vloer niet omgetoverd wordt in een zwembad 😉 Een leuk extraatje is voor elk kind een paar teenslippers te voorzien. Die kunnen ze na het voetbadje aandoen en dat geeft een extra wellness gevoel. Bovendien heb je zo al een origineel bedankingscadeautje voor de gasten.

Na het voetbadje kunnen de kids aan tafel gaan om zich mooi te maken. Ze kunnen zich schminken, elkaars nagels lakken, vlechten maken, de lippen stiften… Maak zeker nog een leuke groepsfoto en ik ben er zeker van dat ze het beautyfeestje niet snel zullen vergeten.

 

TIP: voorzie voor elk kind een eigen lipgloss omwille van hygiënische redenen

 

  • Bedankingscadeautje voor de gasten

Heel leuke cadeautjes zijn de snoepketting, snoephorloge, snoeplippenstift… Ga je voor de teenslippers, dan heb je sowieso al een super cadeau voor de aanwezigen. Bezorg ook zeker de groepsfoto aan iedereen, dat zullen ze geweldig vinden.