Heb jij een jarige in huis die houdt van dansen en feesten? Ga dan voor een superleuke disco party en lees hier hoe je dit kan aanpakken.

  • Uitnodiging voor het feestje

Maak zelf jouw eigen disco uitnodiging: neem een A4 papier en snij dit in 4. Je neemt best wat dikker papier. Qua kleur kan je zelf kiezen, maar een gekleurd papier oogt direct feestelijk. Teken hier een discobal op en kleur deze in of versier die met diamantjes, foam stickertjes, spiegelmozaïekjes…

Koop een kant-en-klare uitnodiging in het thema disco: kant-en-klaar is misschien veel gezegd, want je moet uiteraard nog zelf de gegevens invullen. Maar de lay-out en enveloppen zijn reeds daar, dus begin maar te schrijven zou ik zeggen.

Ga je voor een Funky Disco Party? Koop dan fluo haarbanden en schrijf daar alle info op voor het feestje. Superorigineel en zo hebben de genodigden direct een accessoire voor het feestje.

TIP: vraag via de uitnodiging aan de genodigden om hun top 3 van liedjes door te geven (via mail of Whats App). Zo kan jij op voorhand de perfecte liedjeslijst samenstellen met muziek die de gasten heel graag horen. De dansvloer zal nooit leeg zijn op deze manier.

 

  • Versnaperingen & drankjes op het feestje

Geen idee waarom, maar voor mij horen bij een disco party hartige lekkernijen. Denk daarbij aan chips, popcorn, nootjes, hamburgers of frietjes! Allemaal heel lekker, makkelijk en zo klaar! Ga voor de lekkernijen als chips, popcorn en nootjes voor aangepaste kartonnen potjes. Heel leuk zijn de ‘snoepbekertjes met handvat’, waar de kinderen echt dol op zijn. Je kan deze ook gebruiken als bedankingscadeautje als je ze vult met wat snoepjes of lollys.

 

Voor drankjes kan je een eigen disco cocktail samenstellen. Doe dit op voorhand met de jarige of maak er een leuke groepsactiviteit van. Voorzie wat sappen, grenadine, ijsblokjes, vers fruit… en zorg voor een suikerrand aan de glaasjes (dop de rand van het glas eerst in citroensap en daarna in suiker). Leuke rietjes of een parapluutje erin en de cocktail is helemaal klaar!

 

  • Decoratie op het feestje

Op een disco party hoort uiteraard een disco lichtbal. Je vindt er in heel wat kleuren en formaten, maar met een klein model dat je kan rechtzetten, kom je al heel ver.

Naast een disco lichtbal kan jouw gsm/tablet voor extra discosfeer zorgen. Ga naar de app store, zoek op ‘Disco Lights’ en kies jouw favoriete app. Ikzelf vind de 'Disco Lights' app heel tof.

Heel leuk om omhoog te hangen is een disco foto achtergrond. Deze kan dienen als versiering, maar ook als achtergrond om heel wat leuke foto’s te nemen. Zorg voor leuke disco foto props en de sfeer kan niet meer stuk.

Je kan ook je gasten wat decoreren. Zorg voor coole zonnebrillen, funky haarbanden, glow sticks en iedereen is klaar om te feesten!

Voor het decoreren van de feesttafel heb je heel wat opties want bij een disco feestje past heel veel. Je kan gaan voor kleurrijke servetten en bekers om het funky aspect nog wat meer te belichten of kies voor stijlvolle zwart/gouden snoepbekertjes waar je de chips, popcorn en nootjes kan in serveren.

 

  • Activiteit op het feestje

Een disco party zonder te dansen zou wel jammer zijn natuurlijk. Zorg ervoor dat je op voorhand een playlist maakt en dat je de top 3 van jouw gasten er zeker in zet.

Heel leuk tijdens feestjes is een pinata. Ongeacht de leeftijd van de kinderen, dit vinden ze altijd heel fijn. Je kan zelf aan de slag gaan, maar dit doe je best een week op voorhand. Hoe je zelf een pinata maakt, kan je lezen in ‘Start to Party for Kids’: hoe maak ik zelf een pinata voor een verjaardagsfeestje?. Het is echt niet moeilijk, maar het vraagt wel wat tijd. Het is trouwens ook heel leuk om dit samen met de kinderen te maken. In de pinata zelf kan je snoepjes, confetti of kleine cadeautjes stoppen. Voor de snoepjes en cadeautjes moet je wel er rekening mee houden dat de kinderen de pinata stuk slaan en dat dingen dus kunnen breken. Zorg dus voor zachtere snoepjes die tegen een stootje kunnen. Confetti is ook heel leuk, maar hou dan wel rekening met het opkuiswerk achteraf.

 

  • Bedankingscadeautje voor de gasten

Wil je nog een leuk aandenken meegeven aan de gasten, laat hen dan kiezen uit de foto props of geef een mini discobal sleutelhanger cadeau. Geen vluchtig cadeautje, maar een echte blijver.

Je kan ook een leuke foto van die avond achteraf doormailen of uitprinten en deze bezorgen als bedanking. Wedden dat die een mooi plaatsje zal krijgen?