Vooraleer je van start kan gaan, is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat de belangrijke gebeurtenis of heuglijk feit* is waarvoor je een feestje gaat organiseren.

Ben je zwanger en denk je na over het geven van een babyborrel? Gaat het over de 1ste verjaardag van jullie kapoen of telt jouw deugniet al 10 levensjaren? Ik kan nog wel even doorgaan, maar er zijn ontelbare redenen om een feest te geven voor jouw kind(eren).

Vaak hangt de reden van het feest ook samen met de datum waarop je het feest wil laten doorgaan. Heb je echt één specifieke datum voor ogen of heb je wat flexibiliteit? Denk goed na over de datum want soms beperkt 1 specifieke datum je in het zoeken van de perfecte locatie, wie er aanwezig zal zijn, het springkasteel dat jouw kapoen voor ogen heeft… Plan je een feestje in een vakantieperiode of verlengd weekend? Informeer de genodigden dan sneller dan voor een feestje tijdens een andere periode. Of bezorg hen (mondeling of schriftelijk) een save the date. Zo ben je zeker dat hun agenda nog vrij is 😉

 

* Klinkt nogal serieus niet? Maar dit is gewoon de definitie van ‘feest’ volgens het online woordenboek van Van Dale. Zie ook de intro van mijn blog.