Uit een kleinschalig onderzoek dat ik gedaan heb bij kinderen tussen 6 en 12 jaar met als onderwerp ‘verjaardagsfeestjes’, blijkt dit de top 3 te zijn van belangrijkste zaken:

  • samen zijn met de vriendjes
  • lekker eten en drinken
  • de cadeautjes

Kinderen vinden het héél belangrijk dat hun vriendjes aanwezig zijn op hun verjaardagsfeestje. Vooral samen zijn en met hen spelen. Wat ze dan juist samen doen, is blijkbaar van minder belang. Hoe raar dit ook klinkt, de kinderen wisten opvallend weinig over wat ze nu juist op een feestje gedaan hadden. De dag nadien zullen ze zeker alles nog weten, maar na enkele maanden blijven enkel het eten en de cadeautjes hangen 😉

Organiseer je thuis een feestje, dan kan je alles gewoon zijn gang laten gaan.  De jarige brengt zijn/haar vriendjes mee in zijn/haar leefwereld en dat vinden ze geweldig. De jarige toont heel graag zijn/haar kamer, samen spelen ze in de tuin, maken ze kennis met eventuele huisdieren… Je kan natuurlijk ook een activiteit voorzien om de kids te entertainen. Ook hier kan je het heel simpel houden (denk maar aan een muzikaal pakket, een pinata kapot slagen, een verjaardagskroon maken...) of all the way gaan (een feestje in het thema van Pokemon en een Pokemon mascotte laten langskomen).

Ikzelf voorzie graag een activiteit waar je héél weinig voorbereiding aan hebt, die niet te ingewikkeld is én die de kinderen nog leuk vinden ook. Niet simpel hoor ik je al denken. Dat is inderdaad zo, maar hieronder vind je enkele themafeestjes die aan al deze criteria voldoen. De thema’s kwamen voort uit het onderzoek dat ik deed bij de kinderen tussen 6 en 12 jaar en werden ook allemaal uitgetest en goed bevonden. Klik zeker door op het themafeestje want daar vind je heel wat leuke activiteiten terug.

 

Hoe organiseer ik een …

voetbalfeestje?

disco party?

beauty of wellness feestje?

summer of Hawaii party?

smul feestje?

 

               

Hoe ouder de kinderen, hoe meer eisen ze zelf hebben. Vaak komt dan de vraag voor een slaapfeestje of voor een laser shoot (die je trouwens ook kan huren om bij jou thuis te gebruiken) of een bezoekje aan een pretpark of trampolinepark… Hier speelt het budget dan wel een grotere rol. Bespreek ook open met jouw kind wat mogelijk is en wat niet. Ze hebben vaak meer begrip dan dat je zou denken 😉