Eten en drinken zijn op elk feestje belangrijk, maar voor kinderen is dit één van de meest belangrijke zaken op een verjaardagsfeestje.

Ik heb zelf een kleinschalig onderzoek gedaan bij kinderen tussen 6 en 12 jaar met als onderwerp ‘verjaardagsfeestjes’. Als je hen vraagt, wat zij belangrijk vinden op een verjaardagsfeestje, dan is dit de top 3:

  • samen zijn met de vriendjes
  • lekker eten en drinken
  • de cadeautjes

 

Betrek hen dus zeker bij het bepalen van het eten en drinken op hun feestje. Uiteraard kan je dit zelf wat sturen, maar feest is feest en dan mag er al eens gezondigd worden 😉

Dit wil uiteraard niet zeggen dat er geen ‘gezonde’ versnaperingen en drankjes zijn. Denk maar aan Lilalou koekjes, 100% natuurlijk sap, Petson lolly’s … of maak lekkere fruitbrochettes. Ik heb zelf ook al eens de test gedaan met de Lilalou koekjes en het 100% natuurlijk sap en soms zijn de kinderen verrassend enthousiast over de gezonde alternatieven. Bij de Lilalou koekjes waren deze met chocolade de favoriet en bij het natuurlijk sap vooral het appel- en appel/kriek sap. 

 

Qua versnaperingen kan je zelf aan de slag gaan of kant-en-klare dingen kopen. Denk maar aan ijsjes, pannenkoeken, taart… Of je kan de kinderen ook zelf aan het werk zetten. Maak op voorhand cupcakes en laat de kids deze versieren met smarties, eetbare stiften, slagroom… Geen groot baktalent? Koop dan gewoon een hotelcake in de supermarkt, snij deze in sneetjes en laat de kids het versieren. Geloof me, de kids gaan sowieso hartelijk smullen.

Of ga voor een bolletje ijs waar ze zelf nog de mini marshmallows, sprinkels, smarties… mogen opdoen. Meestal vind je die versieringen enkel in grote hoeveelheden, vandaar dat ik de ijsjesbox in het leven heb geroepen. Meer info vind je hier

Helemaal top is dat elk kind zijn eigen snoeptaart mag maken (en opeten). Wat overblijft van de snoeptaart, kunnen ze meenemen naar huis en zo heb je direct een bedanking voor de aanwezigen waar je zelf geen werk aan hebt.

 

Qua drankjes heb je natuurlijk een ongelooflijk groot assortiment. Je kan gaan voor de klassieke frisdranken (Coca-Cola, Fanta, Twist & Drink...) of serveer eens een Belgische limonade. En vergeet zeker ook geen water te voorzien! Spelende kinderen kunnen best wel wat verfrissing gebruiken.

Handig zijn ook boxen met natuurlijk sap: lekker gezond en een handig formaat voor een feestje. Laat de kids zelf hun bekertje tappen, dat vinden ze echt geweldig!